Madame Lidemark

Hans Simonsen giftet seg aldri. Men fra dette herskapshuset som han bygget omtrent 1840, og som heldigvis nå er gjenskapt i all sin staselighet, holdt han nok en høy profil i mange, mange år. Fra 1842 skjedde det i streng regi av hans husholder, en myndig, litt «opphøyet» og sannsynligvis streng kvinne fra den fåtallige Christiania–eliten på denne tiden. På folkemunne ble hun bare kalt Madame Lidemark.

Hun var født Frederikke Laurentzia Rummelhoff, og var to år eldre enn Hans (hun var født i 1793). Det var da Hans’ søster Maren Kirstine døde av tuberkulose i 1842 at han hentet sin barndomsvenninne til gårds. Hennes herkomst, opphav og vilkår som husfrue på Kvisler er en litt pikant historie.

Det heter seg at Hans gjerne vil gifte seg med enkefruen etter Ole Lidemark. Hun har fra det ekteskapet tre barn, men trolig har hun ikke vært særlig lysten til å gifte seg igjen. Av hennes egne tre barn var det forøvrig bare ett som vokste opp, men han hadde til gjengjeld ni uforsørgede å ta hånd om.